sunnuntai 11. syyskuuta 2011

Para, osa 2. Lepakkomiehessä 14.9. klo 22:30.

Heiska ei ollut aina riivattu mies. Oli aika kun hän ei herättänyt äänetöntä levottomuutta kaikkialla minne saapui. Hän kulki metroissa, liukuportaissa, marketeissa, toreilla, koulujen pihoilla. Kaikki tämä muuttui viime keväänä.

Jo vuosia Heiska oli todistanut entisen elämänsä murentumista palasiksi. SM-tason yleisurheilija ja uraohjus oli muuttanut sosiaaliekonomisen viiteryhmänsä sosiaalihuollon asiakkaaksi ja poliisin vanhaksi tutuksi. Hänen virkistyskäyttäytymisensä oli muuttunut kokaiinin nuuskaamisesta nappien, bubrenorfiinin, diatsepaamin ja metamfetamiinin sekakäyttöön. Harrastuksella oli hintansa.

Paitsi kemiaan, Heiska oli perehtynyt myös muinaisiin salatieteisiin. Vasta nämä saatanalliset taidot johtivat Heiskan polulle, josta ei ollut enää paluuta. Rikos ja satanismi muodostivat kudelman, joka teki Heiskan elämästä helvetillistä piinaa. Spiraali vei Heiskan syvyyksiin, joista yksikään ihminen ei voi kavuta takaisin ylös päivänvaloon.

Launosen veljekset olivat tunnettuja ja pelättyjä. Heistä ei puhuttu, ja jos puhuttiin, puhuttiin kuiskaten. Jos Launosilta ei saanut jotain, ei sitä tässä kaupungissa saanut keneltäkään. Launoset olivat kolme ladon oven kokoista rumaa ja raakaa miestä. Heiska oli velkaantunut näille julmureille kaulaansa myöten. Velat olivat maksaneet hänelle kolme sormea. Samat velat olisivat maksaneet Heiskalle myös hänen henkikultansa ellei hän olisi tehnyt epätoivoista tekoa, jota hän katui katkerasti koko loppuelämänsä. Täysikuun valaistessa hänen kalpeaa ihoaan, Heiska piirsi lattialautoihin ympyrän omalla verellään. Ikiaikainen rukous tuli ulos käheinä kuiskauksina. Tapetien alla valui tummaa verta. Seinässä kasvoi kauhistuttava homeinen korva. Katosta roikkuivat karvaiset tuntosarvet. Heiskan kasvot olivat vääristyneet äänettömään huutoon.

Sinä keväisenä yönä karun yksiön jääkaapista löytyi tuorekelmuun käärittynä miehen sukuelimet, kaksi litraa tuoretta verta, irrotettu alaleuka ja kolmen käden sormia. "Tänä yönä menee aika lujaa", Heiska ajatteli. Launosista ei kuultu enää koskaan.

Myöhemmin Heiska löydettiin labiilissa tilassa. Antipsykoottinen lääkitys ei tuottanut tulosta. Vahvan sedaation avulla Heiskan aggressiiviset kohtaukset saatin pidettyä kurissa. Opetuspotilaana hänen tapauksensa herätti psykiatrian opiskeijoissa levottomuutta. Kliinisen opettajan vaisto kertoi, että tämä tapaus ei ollut samanlainen kuin sadat aiemmat psykoottiset potilastapaukset, joiden parissa hän oli työskennellyt. Hänen vaistonsa oli oikeassa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti