lauantai 15. toukokuuta 2010

Suvilahti 15.5.

Rankkurin viihdevankkuri nyrjähti taas liikenteeseen kesken mitä lupaavimman lauantaisiestan. Tällä kertaa suuntana oli 150-vuotissyntymäpäivät. Rankkuri varustautui syntymäpäiväsankarin kohtaamiseen kertaamalla perusoppimäärän rappeumasairauksista, kasvaimista, sisällissodan kuulumisista sekä muista kunnioitettavaan 150 vuoden ikään ehtineen ihmishenkilön mielenliikutuksista.

Telekommunikaattorilla kommunikoidessaan Keisari sai haltuunsa tärkeän informaation, jonka mukaan syntymäpäiväsankareita oli useampi, ja tuo 150 vuotta oli heidän yhteenlaskettu ikänsä. Matemaattisesti lahjakas Murska oli pääsyltään estynyt. Tämä tuntui muista yhtyeen jäsenistä tuskalliselta, sillä Murska on tunnettu säkenöivästä matemaattisesta älykkyydestään. Nyt todennäköisyyslaskennan saloihin tutustumaton loppuorkesteri oli kyvytön selvittämään todennäköisintä syntymäpäiväsankarimäärä / -vuosi -kombinaatiota. Olihan eri asia esiintyä kahdelle 75-vuotiaalle kuin viidelletoista kymmenkesäiselle juhlakalulle. Kutsuvieraita oli kuitenkin ilmoitettu olevan noin sata kappaletta. Koska Rankkuri voi laskea ystävänsä yhden käden sormilla, tuntui uskottavalta, että jokainen syntymäpäiväsankari kutsuisi bileisiinsä noin viisi ystäväänsä. Tämä taas tarkoitti, että syntymäpäiväsankareita oli oltava 20. Ilmiömäisen deduktion avulla Rankkuri päätteli, että yleisö koostui 7,5-vuotiaista. Kehityspsykologiaan oppikirjasta tutustunut allekirjoittanut yritti mieleenpalauttaa tieteenalan lainalaisuuksia. Tunnettu tosiseikka on, että alle kymmenvuotiaan mielenteoria ja empatiakyky ovat varsin kehittymättömät. Tarkoituksenmukaisinta olisikin siis soittaa tällaiselle puolisosiopaattiselle yleisölle pelkkää Burzumia. Lapsosille ei tulisi paha mieli ilkitöistä, mikäli kyseiset ilkityöt vain kohdistuisivat heidän oman persoonansa ulkopuolelle. Onneksi Rankkurilla on tukuittain toinen toistaan mainiompia kappaleita, jotka kertovat ihannoiden sorrosta, väkivallasta ja riistosta. Täältä tullaan ipanat!

Joko matematiikka tai jokin perustavanlaatuinen premissi oli pettänyt. Juhlapaikalla ei näkynyt yhtään alle kymmenvuotiasta. Sen sijaan paikalla parveili keski-ikää lähestyviä homo sapiens -lajin yksilöitä. Rankkuri päätteli, että lapsosten vanhemmat olivat ilmestyneet paikalle lasten sijasta. Kyseessä oli todennäköisesti kouluttamatton ihmisjoukko, sillä juhlapaikalla norkoilijat olivat melko nuoria ollakseen niin vanhojen lasten biologisia vanhempia. Tarkoittiko tämä strategian muutosta? Massan hitauden vuoksi ajatus ei saanut vastinetta reaalitodellisuudessa. Kun kone on saatu kerran liikkeelle, sen pystäyttämiseen tai suunnan muuttamiseen vaaditaan ylimaallisia voimia.

Lähettäjä Kolera-kenneli

Ämyrit paikalleen, nupit yhteentoista ja taidetta sylkemään. Puolen tunnin härväyksen ja metakan päätteeksi esiintymislava oli turvallisesti hien ja eritteiden peitossa. Yleisö vaikutti järkyttyneeltä. Napoleonin silmä haritti. Sieraimet laajenivat pinnallisen hengityksen tahtiin. Tunnelma oli kireä. Raikuvat aplodit laukaisivat jännityksen. Mehua tarjoiltiin. On hyvien tapojen vastaista olla ottamatta osaa alkukantaisiin rituaaleihin. Mehua siis myös juotiin. Lievä etyylialkoholin maku. Vanha kunnon C2H5OH. Muistikuvat ohenivat sekaviksi impressioiksi. Turskan hammas nousi pintaan jossain Helsinki-Travemünde -reitillä ja sukelsi Kruunuhakaan josta kahlasi matalassa vedessä kohti Sörnäistä. Kaasukellon päällä nähtiin valtava silmä. Oliko se tursas vai Suuri Cthulhu vai itse Rankkurin silmä, joka lempeänä tarkkaili näitä sisko- ja velikultia alkavan suven yössä auringon jo lepuuttaessa lämpöään taas alkavaa päivää varten?

Lähettäjä Kolera-kenneli

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti