tiistai 20. heinäkuuta 2010

17.7.: Kesäjuhlia ja antropologiaa Tusbyssa

Taas oli aika pakata backline pakettiautoon ja jauhaa baanalle. Tällä kertaa Rankkuri ei pysähtyisi kotikaupunkinsa muurien sisäpuolelle. Tällä kertaa mentäisiin pidemmälle, aina New Orleansiin. Tunnelmaan virittäydyttiin kannabiksella ja voodoomaskeilla. Kumijalat nielivät kuumaa asfalttia. Soiden primitiivinen rytmi tahditti matkantekoa. Pian sielu irtosi ruumiista. Sielu oli jokisuistolla, ruumis Tuusulassa.

Parvekkeella poppamies ja seremoniamestari. Kädet huitoivat ilmaan. Keskustelu virisi alkukanteisilla viittomilla ja murahduksilla. Esitteli itsensä. Foneettisesti kotikielellemme käänneettynä: A-Lex I. Tarjosi kulhosta veren väristä juomaa. Luultavasti rituaaliverta ja DMT:tä. Alkuasukkaat kiipeilivät puissa ja alkukantaisten rakennusten katoilla. Pelko oli todellista.

Rankkuri pyrki olemaan ripeä kasatessaan välineistöään ja pitämään jatkuvan katsekontaktin alkuperäisasukkaissa. Yhtye katseli peloissaan kun teräviin keppeihin ja primitiivisiin nuoliin hierottiin murskattua myrkkykatkoa. Oli parasta olla nopea ja hyvä.

Lähettäjä Kolera-kenneli


Sähköt toimivat! Tuusulalaisten hämmästyneet, pelonsekaiset katseet olivat naulaantuneet Rankkuriin. Synkopoidut rytmit saivat alkuasukkaat heilumaan villisti ja huutamaan primitiivisellä kielellään riemastuneita ulvahduksia. 40 minuuttia myöhemmin luottamus oli voitettu, ainakin hetkellisesti. Välineistöä oli koeteltu äärirajoilla ja tilanteet olivat olleet äkillisiä ja vaarallisia. Antropologinen tutkimus voisi alkaa, mutta luottamus ei perustunut vakaalle pohjalle. Jokainen virhe voisi koitua kuolemaksi.

Lähettäjä Kolera-kenneli

Yön pimetessä uudet ja vaaralliset päihteet saivat yhtyeen sekavuuden tilaan. Ihmissyöjien silmät harottivat yhtyeen hyvin rakentuneen lihan perään. Pakko paeta! Tutkimus oli pakko jättää kesken. Uskollinen automobiili kaahasi jo Kantatie 45:llä ennen kuin kahden urhean tutkimusmatkalijan puuttuminen huomattiin. Kullervo ja Napoleon olivat jääneet verenhimoisten villien kylään. Tatuoitu nainen oli kuskina päättäväinen. Palaaminen ei ollut enää vaihtoehto. Toivomme parasta, pelkäämme todennäköistä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti